Close

Nieuwe artikelen

Dynamisch werken
Tegenwoordig wordt het gelukkig steeds bekender dat langdurig stilzitten veel negatieve gevolgen met zich meebrengt....
op nov 9, 2019 | door Stijn
De gevolgen van langdurig stil zitten
De hele dag stil zitten is voor veel mensen best normaal. We gaan zittend in de auto naar het werk, zitten achter ons...
op okt 15, 2019 | door Stijn
Tips voor een gezonde werkplek
Stress, vermoeidheid en (vage) chronische klachten zien we steeds vaker op de werkvloer. Vaak zijn deze zeer...
op jul 2, 2019 | door Gert

Dynamisch werken

Posted on: 9 nov 2019 | Auteur: Stijn | Categorieën: Actief werken

Tegenwoordig wordt het gelukkig steeds bekender dat langdurig stilzitten veel negatieve gevolgen met zich meebrengt. Uit verschillende onderzoeken is bijvoorbeeld gebleken dat meer dan 11 uur zitten per dag de kans op vroegtijdig sterven met 40% verhoogt. Het is daarom van groot belang om tijdens het werken in beweging te blijven en van houdingen af te wisselen, in dit artikel leggen wij hier alles over uit.

Wat is dynamisch werken

Dynamisch werken is het actief en afwisselend werken: zittend, staand en bewegend. Het is mogelijk om dynamisch te werken door bijvoorbeeld een zit-sta tafel, bureaufiets of een actieve bureaustoel. Het dynamisch werken dringt het ziekteverzuim terug en zorgt voor meer productiviteit, activiteit en creativiteit.

Waarom dynamisch werken

Zoals hierboven al gezegd wordt met een dynamische werkplek het ziekteverzuim teruggedrongen en neemt de productiviteit, activiteit en creativiteit toe. Doordat ons lichaam gestimuleerd wordt om meer te bewegen komt onze bloedcirculatie weer op gang waardoor we ons fitter en actiever voelen. Het langdurig stilzitten belast de rug, nek en gewrichten. Rug- en nekklachten zijn dan ook vaak bijkomende klachten bij het langdurig stilzitten. Door in beweging te blijven worden onze lichaamsdelen als nek, rug en schouders minder belast en worden de spieren door de beweging juist sterker.

Dynamisch meubilair

Een dynamische werkomgeving bestaat uit actief en ergonomisch meubilair. Een erg populaire opstelling om dynamisch te werken is een zit-sta bureau in combinatie met een ergonomische bureaustoel. Hiermee is het mogelijk om veel afwisselend te werken, zittend en staand. Om echt actief bezig te zijn is het ook mogelijk om een bureaufiets of loopband aan te schaffen. Hierdoor is fietsen en lopen onder het werk mogelijk, ook hierbij is afwisseling erg belangrijk.
Neem voor vrijblijvend advies gerust contact op. Wij denken graag mee aan een oplossing.

Reacties (0)

Geen reacties

Reactie geven

Meld u aan om reacties te kunnen plaatsen

Close