Close

Nieuwe artikelen

Dynamisch werken
Tegenwoordig wordt het gelukkig steeds bekender dat langdurig stilzitten veel negatieve gevolgen met zich meebrengt....
op nov 9, 2019 | door Stijn
De gevolgen van langdurig stil zitten
De hele dag stil zitten is voor veel mensen best normaal. We gaan zittend in de auto naar het werk, zitten achter ons...
op okt 15, 2019 | door Stijn
Tips voor een gezonde werkplek
Stress, vermoeidheid en (vage) chronische klachten zien we steeds vaker op de werkvloer. Vaak zijn deze zeer...
op jul 2, 2019 | door Gert

Tips voor een gezonde werkplek

Posted on: 2 jul 2019 | Auteur: Gert

Stress, vermoeidheid en (vage) chronische klachten zien we steeds vaker op de werkvloer. Vaak zijn deze zeer eenvoudig te voorkomen met meer plezier in het werk, het leven, een beter gezondheid en natuurlijk ook verhoogde productiviteit als gevolg.

Hier volgen een paar tips om de werkvloer zo gezond mogelijk te maken. Wilt u meer weten dan kunt u altijd contact met ons opnemen. We geven u graag een advies op maat.

Hou uw kantoor schoon en opgeruimd

Een opgeruimd kantoor zorgt niet alleen voor een opgeruimde geest.  Het vermijdt tevens stress en maakt een mens productiever. Een welbekend gezegde luid: “Voor alles een plek en alles op z’n plaats.”

Zorg daarom voor praktisch ingerichte werkplek met voldoende opberg mogelijkheden. Het beste is wanneer u alleen ziet wat u nodig bent maar al het andere binnen handbereik heeft.

Zet bijvoorbeeld uw computer in een cpu houder onder het bureau.  Of maak gebruik van een monitor-arm om extra ruimte te creëren op uw bureau.

Maak een verlichtingsplan

Goede verlichting is van levensbelang voor een gezonde werkomgeving. Het vermijden van weerspiegelingen,  schaduwen en flikkeringen voorkomt vermoeide  ogen en hoofdpijn. Wanneer het kan is natuurlijk licht natuurlijk het beste. Waar dat niet mogelijk is kan een professioneel verlichtingsplan de oplossing zijn. Hierbij kunnen wij u helpen.

Goede verlichting hoeft tegenwoordig niet meer lelijk of industrieel te zijn. Het kan op maat worden toegepast zodat het past bij uw inrichting en huisstijl.

Beperk ongewenste geluiden

Afleiding is één van de ergste vijanden op de werkvloer. Ongewenste geluiden zorgen voor vermoeidheid en geeft concentratieproblemen. Natuurlijk kan men niet altijd iedereen een aparte werkkamer geven met gepaste geluidsisolatie. Maak daarom gebruik van akoestische panelen en/of plafond tegels om ongewenste reflecties tegen te gaan. Waar mogelijk is het aan te raden een aparte vergaderruimte te voorzien van goede geluidsisolatie.

Wees comfortabel

Mensen zijn niet gemaakt om acht uur achter elkaar te zitten. Spijtig genoeg is dit voor de meeste mensen toch een dagelijkse realiteit op het werk. De trieste waarheid is dat een zittende levensstijl een van de grootste gezondheidsrisico’s is in onze moderne tijd.

Langdurig stilzitten kan leiden tot:

  • Verlies van spiermassa
  • Gewichtstoename
  • Hoge bloeddruk
  • Depressie

.. en tal van andere aandoeningen.

Gelukkig zijn er talloze producten om staand te kunnen werken of om de gevolgen van het zitten te beperken. Denk aan zit/sta bureaus, ergonomische bureaustoelen of alternatieve zitoplossingen zoals de swopper.

Het is zelf mogelijk, en fijner dan u zou verwachten, om lopend te werken. Kom anders eens langs in onze showroom. Dan laten we u graag alle verschillende oplossingen uitproberen.

Balans tussen werk en rust

Werkdagen langer dan acht uur komen steeds vaker voor. We maken ook nog eens steeds vaker onregelmatig gebruik van onze pauzes. Dit is jammer want met regelmaat pauzeren voorkomt aandoeningen zoals RSI, vermoeidheid, hoofdpijn en stress.

Een zorg daarom voor een aparte ruimte om te pauzeren. Dit kan gewoon een kantine zijn met een gepaste inrichting. Daarbij hoort men ook rekening te houden met de vorige tips. Gebruik deze ruimte niet voor werkoverleg maar als ruimte om de onderlinge band tussen collega’s te versterken. 

Reacties (0)

Geen reacties

Reactie geven

Meld u aan om reacties te kunnen plaatsen

Close