Close

Nieuwe artikelen

Dynamisch werken
Tegenwoordig wordt het gelukkig steeds bekender dat langdurig stilzitten veel negatieve gevolgen met zich meebrengt....
op nov 9, 2019 | door Stijn
De gevolgen van langdurig stil zitten
De hele dag stil zitten is voor veel mensen best normaal. We gaan zittend in de auto naar het werk, zitten achter ons...
op okt 15, 2019 | door Stijn
Tips voor een gezonde werkplek
Stress, vermoeidheid en (vage) chronische klachten zien we steeds vaker op de werkvloer. Vaak zijn deze zeer...
op jul 2, 2019 | door Gert

Een ergonomisch bureau

Posted on: 25 apr 2019 | Auteur: Gert | Categorieën: Tips voor een gezonde werkplek

Ergonomie streeft veiligheid, gezondheid en comfort na op een manier dat men doeltreffend blijft functioneren.  Iedereen die RSI heeft gehad, of rugklachten door een verkeerde houding zal het belang van een goede ergonomische werkomgeving onderschrijven.

Maar hoe ziet een ergonomisch bureau eruit?

Het begint bij een goede zitoplossing. Bijvoorbeeld een bureaustoel dat voldoet aan de NPR-1813/EN-1335 richtlijnen zoals de Se7en Ergo of een ergonomische zitoplossing zoals de Swopper Work.

In eerdere berichten hebben we al uitgebreid stilgestaan bij het belang van staand werken. Daarom raden we een zit/sta bureau aan zoals een Ergodesk T1 of T2. Een persoonlijke aanrader is de Mikomax Stand Up vanwege z’n unieke ontwerp. De Mikomax Stand Up is niet elektrisch maar is desondanks sneller en makkelijker te verstellen zonder enige inspanning.

Kortom, genoeg opties en bij ons in de showroom kunt u ze rustig eens uitproberen.

Zorg er in ieder geval voor dat u zowel staand als zittend met afhangende schouders en je ellenbogen op het bureaublad kunt werken. Dit helpt nek en schouder klachten voorkomen.

Als u zittend werkt, zorg er dan ook voor dat de hoek tussen uw boven en onderbenen minimaal  90 graden is. Dit is van vitaal belang om toch een goede doorbloeding te behouden ondanks dat u zittend werkt.

Ik zie ook nog te vaak mensen die kramp krijgen in hun nek maar niet begrijpen waardoor dit komt omdat ze aan al het bovenstaande al gedacht hadden. Eigenlijk blijkt dan vaak dat de monitor te hoog of te laag staat waardoor de nekspieren de hele dag hard moeten werken.

Om dit te voorkomen is het van belang de monitor zo te positioneren dat u met rechte nek precies in het midden van uw scherm kijkt op een afstand van ongeveer 70cm.

De meeste schermen zijn niet in hoogte verstelbaar. Daarom raden we dan ook de R-Go Tools Caparo 3 Pro aan, of de Pro Twin als u met twee schermen werkt. Behalve dat u uw scherm hiermee perfect ergonomisch kunt positioneren scheelt het ook een hoop ruimte op uw bureau.

De R-Go Tools Caparo 3 Pro is één van die oplossingen waarbij als u het eenmaal gebruikt, nooit meer iets anders wil. Ook dit product kunt u altijd vrijblijvend komen uitproberen bij ons in de showroom.

Tot slot ontkomen we er niet aan het te hebben over uw toetsenbord en muis. Dit is misschien nog wel het lastigste om goed advies over te geven.

Qua toetsenbord en muis raden we in ieder geval aan bij aan bij de vertrouwde merken te blijven zoals Microsoft, Logitech of R-Go Tools. Qua R-Go Tools raden we de R-Go Tools Split aan en qua muis één uit de R-Go Tools HE reeks.

Hoe we normaal de muis bedienen is namelijk geen normale houding. De muizen uit de R-Go Tools HE reeks bedien je in een neutrale en ontspannen verticale houding. Dit helpt klachten zoals RSI voorkomen.

Het voordeel van het R-Go Tools Split toetsenbord is dat hij, zoals de naam al suggereert, een toetsenbord is die in tweeën is gesplitst. Hierdoor kunt u beide helften onafhankelijk positioneren. Dit unieke ontwerp voorkomt onnatuurlijk reiken met de arm en zorgt voor een natuurlijk en ontspannen stand van schouder, ellenboog en pols.

We hopen u hiermee een goede kijk te hebben kunnen geven in hoe een perfect ergonomisch bureau samengesteld kan worden. Voor persoonlijk en vrijblijvend advies kunt u ons natuurlijk altijd bellen of even komen uitproberen in de showroom.

Welke combinatie van oplossingen  u ook kiest, u kiest in ieder geval voor uw eigen gezondheid. Dat is altijd zeer aan te prijzen.

Reacties (0)

Geen reacties

Reactie geven

Meld u aan om reacties te kunnen plaatsen

Close